Engagera dig i Hamn- och Varvskommittén

Dela din erfarenhet och bidra till utvecklingen av våra båtklubbar!

Har du erfarenhet från arbete i båtklubbshamn eller varv? Vi söker nu engagerade personer med kompetens och arbetsvilja till vår nyinrättade Hamn- och varvskommitté inom Saltsjön Mälarens Båtförbund (SMBF). Din expertis är värdefull för att stärka båtklubbarnas verksamhet och bidra till en säker och välfungerande hamn- och varvsmiljö.

Hamn- och varvsfrågor utgör en betydande del av den dagliga verksamheten inom båtklubbarna. Detta innefattar bland annat säkerhetsaspekter, förtöjningar, hantering av bockar och stöttor, elförsörjning, underhåll av bryggor och varvsområden, vintertäckning, gästplatser, arrenden samt organisering av arbetet kring hamn och varv. Även försäkringsfrågor är viktiga delar av verksamheten.

För att stötta medlemsklubbarna har SMBF bildat en Hamn- och Varvskommitté. Kommitténs syfte är att erbjuda vägledning och rådgivning i hamn- och varvsrelaterade frågor. Denna hjälp kan omfatta juridiska, miljömässiga och organisatoriska aspekter samt andra områden som SMBFs övriga kommittéer och styrelse hanterar.

Vi söker nu representanter från båtklubbarna till den nyinrättade Hamn- och Varvskommittén. Inledningsvis ska kommittén bestå av 6–8 ledamöter samt en sammankallande från SMBFs styrelse. Vi ser gärna att sökande har gedigen erfarenhet av hamn- och/eller varvsfrågor.
En bred representation från både små och stora klubbar, liksom en geografisk spridning, är önskvärd.

Antalet möten i kommittén kommer att anpassas efter behov och mängden aktuella ärenden. Kommittén beslutar självständigt om mötesfrekvens och format, inklusive val mellan fysiska och digitala möten.

SMBFs lokaler, som hyrs av Stockholms Segelsällskap (SSS) i Bergvikshamnen, Bromma, kan användas för kommittémöten. Där finns även en särskild möteslokal tillgänglig för dessa träffar.

Kontakta oss så berättar vi mer!

För kontakt/intresseanmälan: hakan.lofgren@smbf.org tel. 070-549 27 12
eller SMBFs kansli: kansli@smbf.org 076-943 15 88.